Referenties ‘Assessment van zielsessenties’

Dit is wat Vanessa van Lennep zegt over haar ervaringen met het Assessment van Zielsessenties: "Ik ervaar rust; met beide benen weer op de grond. Ik sta stevig, stevig als een rots. Inzicht in de essentie van mijn ziel, betekent voor mij, dat ik de weerstand loslaat en omarm wie ik ben. Dat maakt mij soepeler van lichaam en geest. Ik mag enthousiast zijn over wie ik ben en wat ik allemaal kan. Ik ben liefdevoller naar mijzelf en mag nog meer genieten van het leven. Mijn talent om het onzichtbare te benoemen, te voelen wat er wezenlijk is, ga ik inzetten om liefdevol samenwerken te bevorderen. Wat een schoonheid om opnieuw kennis te maken met mijzelf. Dank je wel Annina."


Ze waren bijzonder, de bijeenkomsten met Annina.

We wisten niet precies waar we aan begonnen en het klonk ook een beetje vaag. Een dame zou ons wel even vertellen hoe we in elkaar staken. Annina en haar Praktijk voor Verbinding waren ons aangereikt door hele goede vrienden. Heldere, weldenkende types die zich geen knollen voor citroenen laten verkopen. Naar eigen zeggen had hun relatie verdieping gekregen.

Wie ben ik om dan te twijfelen? Binnen mijn relatie was de energie vooral gaan zitten in een verdieping op het huis.

Annina bleek alles behalve vaag. Zeer concreet en to the point en met haar achtergrond als marketeer bleek ze ook mijn taal te spreken en dus togen we naar Ulvenhout. Eerst apart en daarna samen.

Na een relatie van zeven jaar, het creëren van twee kinderen en dat eigen huis zou je denken dat je je partner wel kent. 'Die paar oneffenheden in het karakter van de ander poetsen we er nog wel uit', bleken we allebei te denken. Nou, je kan poetsen tot je een ons weegt maar in de meeste gevallen verander je geen donder. De sfeer hooguit, maar niet ten goede en vier serviezen verder denk je: 'Ik heb echt de verkeerde getroffen', terwijl je wellicht zelf iets moet veranderen.

Annina is erudiet en beschikt over een dosis levenservaring waardoor ze niet alleen feilloos kan duiden wat de aangereikte zielsessenties betekenen, maar ze kan ze ook nog doorspekken met relevante voorbeelden die het allemaal nog makkelijker op z'n plaats laten vallen. Bij onszelf en vooral bij elkaar.

De verdieping er dus gekomen. Ook in overdrachtelijke zin. De relatie staat als een huis. Mijn nieuwe voortanden zitten er nog in en als er scherven liggen hebben we net de Sirtaki gedanst. Dat laatste is natuurlijk flauwekul, maar het is evident dat het 'assessment van zielsessenties' op meerdere manieren onze ogen heeft geopend. We begrijpen onszelf beter, elkaar natuurlijk en weten allebei beter hoe we met 'ons' om moeten gaan en wat we nooit zullen kunnen veranderen omdat het in het DNA van de ander gebakken zit.

Dat klinkt voor de lezer dezes misschien als het werk van een doorsnee relatietherapeut, maar dan doet mijn schrijfstijl Annina tekort.
Er is rust. Er is inzicht in onze drijfveren, hoe die verschillen en hoe die verschillen te overbruggen. Het heeft er ook toe geleid dat we allebei beter weten waar onze passies liggen en hoe we die moeten najagen. Dat is een boost voor je welzijn en het maakt je een stuk effectiever in het verwezenlijken van je dromen. Tel uit je winst!

En last but not least, Annina is ook nog eens een hele leuke vrouw. Het is dat ik het zelf zo goed getroffen heb met mijn vriendin, want anders …

Lucas en Sanne


Quote van Kim Verboven, Project Care Manager bij MSD b.v. "De coaching door Annina heb ik als zeer waardevol ervaren. Haar coaching heeft me ontzettend veel inzicht gegeven, waar zit mijn potentieel, maar ook wat zijn de zaken waarop ik in de praktijk vaak vast loop. In korte tijd zet je grote stappen, doordat Annina de zaken heel gefaseerd uiteen zet aan de hand van het Archetypisch Assessment. Het resultaat voor mij: ik heb inzicht verworven, waardoor ik keuzes durf te maken en stappen zet in mijn persoonlijke ontwikkeling. Annina is erudiet, ze beschikt over een enorm intellect, gekoppeld aan een flinke dosis mensenkennis. Door haar uitstekende luistervermogen en het (door)vragen weet ze zaken op een dusdanige manier te vertalen,  waardoor ze meteen bij je binnenkomt. De volgende begrippen zijn typerend voor haar: toegewijd, gedreven, enthousiast, betrokken, inlevend, rust, professioneel. Maar bovenal een heel fijn en warm mens!!"


Quote van Marcelle van den Bergh, Gz psycholoog over haar ervaring met Annina van Logtestijn: "Ik ben zielsgelukkig dat je voor mij deze deuren hebt geopend! Ik ben altijd wat verlegen, zo lang, als het echt over mij gaat, dus m’n enthousiasme spat er niet vanaf in jouw kamer maar het is mindblowing en ontroerend wat je doet en geeft. Wat een herkenning en thuiskomen ...... dat gaat met me mee op m’n reis en ik ben je daar heel dankbaar voor!!!"