Het coaching proces

"Zorg goed voor jezelf - dan pas kun je voor anderen zorgen".

Zorgen voor jezelf, vraagt om in contact zijn met jouw eigen behoeften: wat heb jij nodig om open te staan, te kunnen stromen, in alle vrijheid te kunnen leven? Velen van ons zijn de verbinding met zichzelf kwijtgeraakt. Vandaar dat de meeste coaching trajecten in wezen gaan over 'jezelf leren openstellen' - zodat je weer in verbinding bent met wie jij in wezen bent en van daaruit keuzes kunt maken die bij jou passen. Keuzes die leiden tot meer persoonlijke effectiviteit en een groter gevoel van welzijn.

 

Een individueel coach traject volgt na een kennismakingsgesprek, waarin we samen jouw thema’s identificeren én kijken of het klikt tussen ons. Een coach traject bestaat doorgaans uit 5 tot 8 sessies van maximaal 1,5 uur waarin jouw coach doelen aan bod komen.

 

Aan de hand van beproefde ‘transformational life coaching’ technieken, vind je jouw waarheid en jouw antwoorden. Je eigen antwoorden zijn de sterkste motivator voor het zetten van de volgende stappen in je leven. Afhankelijk van het gesprek, zet ik onder andere Voice Dialogue, visualisatietechnieken, intuitieve werkvormen en aandachtsoefeningen in.

 

Tijdens het coach traject zijn we gelijkwaardige partners - samen gefocust op het behalen van jouw gewenste resultaten. Gedurende onze coach relatie hebben we samen regelmatig contact; ter ondersteuning bij het zetten van stappen en om te reflecteren op wat er met je gebeurt. 

 

Tijdens coach trajecten zet ik graag inzichtgevende instrumenten in. Waardevolle hulpmiddelen om sneller begrip te krijgen van de oorsprong van je doen en denken:

  • de Archetypische Analyse (het Assessment van je diepe persoonlijkheidskenmerken)
  • de instrumenten van Lumina Learning.